Goda nyheter! Charterarbetet tar ny fart

Goda nyheter! Charterarbetet tar ny fart

Energi, hopp och kunskapsutveckling präglade dagens Charternätverksträff i Solna. Deltagare från KC nätverket; chefer, samordnare och fritidsledare från våra olika medlemmar samlades för inspiration, dialog, Charter-check mm.

Efter att vår goda värd, enhetschef Anna-Lena Nörager, Solna hälsat välkommen, KC koordinator Jean Christian gått igenom agendan plus KCs Effektmål 2023-2025 och strateg Jens Eriksson beskrivit Charter- arbetet som gjorts och KCs strategi framåt, kopplade vi upp Mjölby kommun.

Med inspiratör och enhetschef Joachim Thörn från KC Öst, sattes nivån omedelbart högt på morgonen. Deras arbetssätt med två trepartsdialoger fritidsledare+chefer+politiker har skapat en gemensam plattform och förståelse. Utifrån den grunden arbetar man vidare med Inspirationsdagar varje halvår då någon fritidsledare och 2-3 ungdomar från de olika verksamheterna samlas och fortsätter arbetet med Chartern och nya teman. Joachims slutkläm var:

– Se till att varje arbetsplats har en tränad ”Charterambassadör” samt genomför ungdomsdagar, gärna med ungdomar som inte är de som märks mest.

Sedan arbetade vi i smågrupper med nuläge, chartercheck (med stöd av KC Östs checklista) av medlemmars styrdokument samt vilka frågor ungdomar kan få för att skapa intresse och följa upp. Vi fick från Pepe Herrera höra om det nationella arbetet och framåtblickande gällande Chartern samt avslutade med att lyssna på Andreas Björk, MUCF och EGL Sverige gruppen. Han berättade om Charterarbetet nationellt och svarade på frågor som deltagare skickat in i förväg. Nästa års Europa EGL konferens i Stockholm, den nationella utredningen av öppen verksamhet är riktigt viktiga företeelser. Förutom det vi i KCnätverket kan skapa självt i regionen och alla i ert lokala arbete!

Det är hoppfullt och det finns massor av driv och engagemang där arbetet tillfälligt bromsades upp under coronarestriktionerna!

Stort tack från KC´s Charterarbetsgrupp: Johan Ekdal Nacka, Pepe Herrera Lidingö, Tomas Olausson, Jens Eriksson och Koordinator Jean Christian Jacobsen

Nöjda Charterdeltagare från KCs medlemskommuner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.